10/4 - 2013 Blodiglar mm

Idag har nog varit den mest händelserika dagen jag har varit med om.
Dagen började klockan 06.00 efter några halvt sömnlösa timmar i en otroligt hård och alldeles för kort säng. 06.30 gick båten iväg. Det var dags för en promenad i djungeln. Vi blev tillsagda att ta på oss tajta kläder och stoppa in byxor i strumporna och tröjan i byxorna för att, som rubriken avslöjar, skulle vi träffa blodiglar. Och det gjorde vi minsann, överallt satt de på löv och bara väntade på någon att hoppa på. Så fruktansvärt äckliga djur! Eller djur, vet inte vad man ska kalla dom. Har iallafall lärt mig hur man flickar bort dem när de sitter fast. Blä. Det var inte en så kaxig Julia som befann sig i djungeln just då...
Vi fick iallafall se en massa fina växter, träd och läskiga kryp.

Sen bar det hem igen för att äta frukost innan vi senare efter lunch skulle ut på den andra turen.

Så 14.30 var det dags för en långtur med båten. Vi var på jakt efter orangotanger, elefanter och krokodiler. Alla tre väldigt svåra att hitta. Men vet ni vad? Oturen som har legat som ett åskmoln över Joanna och mig under denna resan var som bortblåst! Först hittade vi två orangotanger sitta och chilla i ett träd, sen såg vi elefanterna. Det var nog det fräckaste jag sett. En elefantmamma och hennes unge stod precis vid flodkanten och åt middag. Jag har varit knappt tre meter från två helt vilda elefanter! Gal1. Så himla fina djur, som tyvärr dör ut mer och mer här. Vår guide berättade att för bara några år sedan var det fullt med elefanter längst hela floden och nu är det bara runt 70 stycken kvar över hela området.
Påvägen hem i vårt lyriska tillstånd så hann solen gå ner utan att vi sett en enda krokodil. Lite besvikna var vi allt, men vår guide fortsatte leta med ficklampan och självklart dyker det upp. En 2,5-3 m lång krokodil simmade precis framför vår båt, vände och plaskade som en tok! Ännu en gång, helt gal1. Joanna och jag som satt längst fram blev helt ställda och lyriska på samma gång.

Så ja, en väldigt händelserik dag. Borde tillägga att det inte bara var dessa djur vi såg. Tror vi fick ihop det till tre olika sorters apor, vårtsvin, stora ödlor och en massamassa fina fåglar. Jag kommer aldrig mer vilja gå på zoo när man har fått vara så nära vilda djur, haha.

Imorgon åker vi vidare efter två jätteroliga dagar här. Men måste ändå säga att det ska bli väldigt skönt med en toalett som kan spola, en riktig dusch, kranvatten som inte är brunt (dvs direkt från floden) och ett hus som inte skakar när någon går i det.

Smell you later aligators!


Kommentarer



* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: