Noosa baby!


Klockan ett lyfte planet mot Sunshine Coast och Noosa. Nick var snäll och körde oss till flygplatsen, mig, Bäje och våra sammanlagda sju väskor... Och då lämnade vi ändå kvar lite grejer i deras källare. Det kommer bli jäkligt intressant att se hur vi ska ta oss hem till Sverige med allting! Men det är ett senare problem. 

Just nu är vi på Halse lodge, ett jättemysigt hostel som Bäjes chef tipsade oss om. Vi fick dessutom ett privat dubbelrum för samma pris som ett dormroom, bra början på vår lilla resa! Nu ska vi kila ner till baren där det tydligen bjuds på ett glas vin till alla nya - jatack! 


Västkusten?

Tog en lång och härlig promenad till stranden Coogee, med en paus för att beundra utsikten. Kändes nästan som att jag satt på Marstrand eller något annat härlig ställe på vår svenska västkust idag. Längtar till i sommar. 


Är förövrigt så N Ö J D att jag unnade mig denna mobilen, älskar kameran. Mmm. 


Take my hand


Hittade detta fina kortet i en affär igår, det ska upp på väggen hemma! 



Hurtigt värre

Idag har jag kännt mig hurtig! Promenerat i några timmar, lyckades även hitta några presenter till familjen och på eftermiddagen så tog jag mig en ordentlig PW/löprunda på 1,5 timma! Så skönt efter att jag har varit krasslig så länge. Jag har ju promenerat mycket ändå, men det är ändå himla skönt att få ta ut sig med lite löpning. 
Har legat i horisontalt läge ända sedan dess, en helt underbar lördag! 

Okej. Älskar att jag lägger upp två bilder där jag ligger och vilar när jag precis skrivit om hur hurtig jag är. Well well, man måste ju vila också. 





Dreamer




#sÄLGfie

Bäje fick sluta lite tidigare igår så vi bestämde oss för att gå ner till baren och ta ett glas vin. Ett glas vin övergick till x antal drinkar och dans i några timmar, alltid bäst spontant! Hittade ett fotobås också, så himla härligt. 
Bjuder på några oredigerade mobilbilder dagen till ära!

#sÄLGfie















Anzac day

Idag är det Anzac day här i Australien. En dag då man ska minnas alla de som kämpat och gått bort i krig. Jag åkte in till Sydney city dagen till ära och kollade på ett låååångt marscheringståg (vad heter det?) innan jag tog en liten shoppingrunda! 

Ikväll får vi se vad vi ska hitta på, det beror på när Bäje får sluta ikväll. Är glad i vilket fall, pussar och kramar! 







Djungel George

För några dagar sen när Bäje och jag gick hem från stranden så gick vi igenom en liten miniskog på vägen. Det är precis vid stranden och det går mycket folk fram och tillbaka på den stigen. En parentes bara. 
När vi tittar upp mot träden på höger sida så ser vi något högst ovanligt. 
En naken man. 
Han såg vettskrämd ut när han såg att vi hade upptäckt honom, så han sprang och gömde sig bakom ett stort träd. Varför killen var naken är vi fortfarande omedvetna om, vi kommer nog aldrig få veta. Kanske tog han vackra naturfoton, kanske ville han bara lufta paketet lite, kanske är hans högsta önskan i livet att vara Djungel George. 



Mum

Promenerade längs havet från Bronte till Bondi idag. Fick mig en härlig solglasögon-bränna på köpet. Men tog mig också en närmare titt på dessa låsen som hänger längs vägen. Om jag har förstått rätt så kan man antingen skriva sitt egna och sin kärestas namn, eller bara sin kärestas, stänga igen låset och sen slänga ner nyckeln i havet. Så att ni föralltid kommer vara där. Himla fint tycker jag. 
Sen att det stod Mum på detta låset var ju bara för sött. Kan tänka att det är för min mamma också. 
Tamarama (?) beach som ligger emellan Bronte och Bondi. 








Klapp på axeln

Även fast detta blev en lite kortare och en väldigt oplanerad resa, så blev det i alla fall en resa. Jag åkte iväg från allt, för mig egna skull. 
Och nej jag har inte jobbat något här, och nej det kommer jag inte göra heller. Och ja jag har gjort av med onödigt mycket pengar. Jag åkte iväg på en extra lång semester helt enkelt. Bara för min egna skull. 

Det är faktiskt viktigt att vara ensam och lära sig hur man fungerar utan någon annan att lita på. Speciellt för mig som i princip har varit i ett förhållande sen jag var 14 år så var denna lilla resan väldigt viktigt. Även fast jag har varit trygg i sällskap av Jonathan och Louise så har jag ändå tagit mig hit på egen hand och tagit mina egna beslut. 

Det är så svårt att utmana sig själv om man är hemma. När man reser så blir man tvungen att utmana sig själv på så många olika sätt. Och tillslut så är de där första utmaningarna man gjorde på resan inga utmaningar längre, man gör de sakerna utan att tänka på det. Som att fråga efter vägen eller be någon ta ett kort på en. Och det är inte längre så svårt att börja prata med nya människor, jag är ju faktiskt en ganska trevlig och rolig person. 

Jag känner också att jag har blivit en person som säger ja till saker och det känns så himla underbart. De senaste åren när jag har mått sämre så har jag inte haft ork till något. Bara gjort det nödvändiga, bockat av på listan. Men nu vill jag göra allt. Stort som smått. Jag vill hoppa fallskärm, jag vill prata med den där gamla tanten på bussen, jag vill festa och dansa hela nätterna. Jag ser så fram emot denna sommaren hemma. Kommer självklart jobba en massa, men jag ska verkligen ta vara på alla dagar och kvällar jag är ledig. För jag känner att jag har energin till det nu. Jag bor med världens finaste mamma som stöttar mig i allt jag gör, jag har så himla många fina vänner som får mig att skratta varje dag och jag känner ett lugn i att jag faktiskt klarar allt jag vill klara av. Jag känner mig på banan igen så att säga, vilket känns jäkligt skönt. Stort tack till alla mina underbara vänner och mina fina nära och kära som hjälpt mig på vägen. Och tack till mig själv för att jag har vågat göra saker som jag mått bättre av. Stor klapp på axeln till mig. 








Sweet

Har haft en lugn dag i parken som avslutats med en powerwalk och en varm dusch! 
Passar på att njuta av solen nu, det har varit lite molnigt här i Sydney det senaste. Tur att vi åker upp till Noosa nästa vecka, kommer bli så himla kul! 
Den här lilla godingen kom fram till oss idag, precis en sån vovve som Bäje vill ha, så gullig! 











Oh happy days

Här får ni lite blandade mobilbilder från i söndags och i måndags. Hade en rolig utgång i söndags för att fira påsken. Hade tagit över 100 bilder - vilket alltid tyder på en jäkligt bra kväll. Sen har det varit fina soliga dagar också. Varsegodis. 















Superintressant lista till er

Hittade en lista jag fyllde i. Vet ju hur roligt det är att läsa, hosthost... Men nu får ni ta det när det har varit lite sämre uppdatering här! 

Tre saker du har gjort idag:
1. Promenerat längs strandpromenaden mellan Bronte och Bondi beach. That view. 
2. Kollat när de spelat in ett tv program på stranden. Kanske skymtar ni mig i en ruta nära er snart? 
3. Lyssnat på podcaster under powerwalk! 

Det bästa som hänt i år?
Att jag tog tag i mig själv och åkte till Australien. Har skrattat som en tok här. Mycket tack vare fina Louise. 

Det sämsta som har hänt i år?
Att vår fina Erik inte finns med oss längre. Kan inte greppa det alls. Vill bara vara hemma i sommar och kramas med alla vänner och minnas Erik. 
 
Tre senaste sms:
1. What do you mean? 
2. Hey Julia whats happening?! 
3. Reklam från Telstra. 
Jäkligt intressant liv min telefon har här i Australien. 
 
Nuvarande besatthet:
Musik: Lyssnar bara på Tenacious D för tillfället hehe. Och Oh My! 
Tv: Brooklyn Nine Nine, en så sjukt rolig tv serie. Se! 
Mat: Youghurt med vindruvor och äpple i. Äter det circus två gånger om dagen. 
 
Mest romantiska som hänt på senaste tiden: 
Det här. 

Hade ont i magen och då går Louise och värmer en handduk till mig. Annars har mina stunder med Coldplay i lurarna och solnedgången framför mig varit ganska romantiska. #loner 
 
Tre saker i ditt skafferi:
1. Nudlar
2. Te
3. Bröd
 
Något du inte gillar hos andra:
Mycket snack och lite action. Man får klaga och sådär till en viss del, men sen måste man försöka ta tag i problemet eller vad det nu kan handla om. 

En dålig sida hos dig själv:
Kan nog ta mycket personligt och har lite svårt att släppa vissa saker, men jag övar mig! 
 
En maträtt du är sugen på prick nu:
Är så mätt! Plus magont så är ganska nöjd för tillfället. Men grillat med lite smarriga såser sitter ju aldrig fel! 

Helgplaner?
Inga planer alls! Nästa vecka åker vi upp till Noosa så jag ska nog bara ladda inför det. Kanske att jag tar in på hostel i Sydney för att träffa lite folk, har nästan blivit lite för bekväm här hos Louise!


Pussar och kramar 

Running down to the riptide


Satt här i några timmar idag. Först med Louise som sällskap. Hon pillade i mitt hår och masserade mig, till den här underbara utsikten, förstår ni hur fint jag har det? 

När Louise skulle tillbaka till jobbet satt jag kvar och spanade på alla barnfamiljer som var i parken och lekte. Killarna som spelade rugby och jag hälsade på alla hundar som ville komma fram och nosa. Kan bara tänka mig hur ofta alla använder sig av hundtricket här. Nästintill alla som har hund låter de gå utan koppel, så hundarna gör lite som dom vill och hälsar på alla människor de ser - perfekt för singlarna med hund helt enkelt. 

Så tänk er denna utsikten, med solen i ansiktet och Riptide med Vance Joy i hörlurarna. Det är sånna här stunder man sparar och tar fram en jobbig dag. Livet <3 



Bildbomb


Bildbomb från igår genom Bäjes kamera!















Köra, köra bilen

Vet ni vad jag har gjort idag? Kört bil! I Australien! På fel sida av vägen! På motorvägen! Hur cool är jag? 

Nick (som jobbar med Louise) var snäll och tog med oss på en liten utflykt idag längs kusten. Så himla härligt! Och jag fick ju även passa på att köra lite då. Checkar av det på listan! 
Vi var på en himla fin utkiksplats och sen åt vi lunch med utsikt över havet. Mmm. 
Lägger ut lite bilder i nästa inlägg, annars finns det på Facebook! 

Pussar och kramar! 




Sunday breakfast

Efter elva (!) timmars sömn så vaknade jag pigg och lite mindre förkyld. Idag är Louise ledig (!) så vi ska hitta på något roligt i detta regniga Sverige-väder som har kommit till Sydney denna veckan. 
Frukost! + en sked nutella, för hjärtat. 



Skypetime!

FaceTimeade med morgonpigga Putte och Terese förut. Igår hade Terese hyrt hela spelhuset på Liseberg, för att fira Patriks födelsedag. Hade vart så himla roligt att vara med på! 


Saknar mitt favoritpar lite grann! 



Pedikyr på en lördag

Är fortfarande krasslig, så vet ni vad jag unnade mig själv idag? En pedikyr! Mina fossingar har aldrig vart så fina. Hade ju dock bara mina converse med mig och det gick inte "oh no darling, here you go". Så jag fick ett par hopfällbara flipflops, så jäkla fula, mintgröna typ. Haha. 
Och självklart ska det sitta en kille brevid och studera mina fötter? Varför? 
Och här är mina fina flip-flops och fossingar då! 






Fredagsmys

Fredag! Vaknade pigg imorse och rusade ner till stranden för att fånga upp några timmar av sol. Det börjar ju bli höst här så denna veckan har det faktiskt vart lite sådär med solen. Hann ligga och lyssna på podcasts en stund innan det blev lite för mörkt på himlen för att jag skulle våga ligga kvar. 
Tog mig en långpromenad in mit Bondi Junction och åt lite lunch på ett mysigt café. 

Och titta vad jag hittade!!!
Dem var så fluffiga så jag trodde jag skulle smälla av. Åh så söta. Mamma, hade du blivit väldigt arg om det råkade åka med en i väskan hem? 






Marabouuuu

Åh har varit lite småhängig idag. Tror Jonathan smittade mig med sin förkylning innan han åkte. Avslutar i alla fall kvällen med Crazy, stupid, love. och MARABOU. Förstår ni lyckan när jag gick in i vår lokala, ekologiska mataffär och hittade marabou daim på främsta hyllan? Mmmmmmmarabou. Kommer ni ihåg den reklamen? 

Puss och godnatt 



Största spindeln jag sett

SER NI DEN HÄR SPINDELN? 
Fy fan. Har aldrig sett en större spindel. Den var hårig och satt och tuggade. Kan tillägga att jag upptäckte den precis när vi lagt oss för att sova. Fyfan va äckligt. Men, jag fick ut den!!! En stor jäkla eloge till mig. Fy. Har typ en adrenalinkick nu. Uuuuuusch. 

Godnatt. 









Hejdå Jonathan

Åh idag har vi sagt hejdå till Jonathan som åkte hem till Sverige. Vi tog en lunch vid Darling Harbour och kramades ikapp. Vi har haft så himla kul vi tre här i Sydney så det är lite tråkigt att han har åkt. 

Ikväll ska Bäje och jag äta thaimat, frukt och nutella (!!!). Mmm. 
Ja asså vi ska inte blanda nutellan med thaimaten. Ifall det blev lite oklart...

Pussar och kramar! 






Söndagar




The Ivy

Igår var det lördag, igår var det utgång. Tyvärr såg Jonathan ut såhär när jag kom ut från badrummet: 

Så han fick stanna hemma och sova.
Vi gick i alla fall till ett ganska fancy ställe som heter the Ivy, så coolt ställe! Och dyrt att komma in. Men! Så värt det. Det var tre våningar högt (?) och det var öppet i taket, så runt halv 4 på morgonen, när man var lite sådär halvvarm, så började det duggregna ner på alla... A blessing from above 🙏  

Några mobilbilder får ni, ska fjäska med Bäje så jag kan få hennes också! 


Hannah Widell

Okej, detta är stort. 

För er som inte vet, Hannah Widell, vars podcast jag slaviskt följer, gillade precis min bild på instagram. Applåder tack. 


Oh sunny day




Hard rock, halleluhja

Vi var ju och åt på Hard Rock häromkvällen, så att jag kunde köpa ett shotglas till min lilla samling! Supermumsig mat och drinkar. Åt en riktigt god köttbit och potatismos. Mmm... 
Sen var vi ju då på bio. Vi var på biografen Imax - som är så sjukt stor. Hur bra bild och ljud som helst, synd bara att filmen som vi såg, Noah, inte riktigt höll samma mått. Den. Var. Så. Lång. Jonathan somnade till och med sista stunden. Så nej, betala inte en massa pengar för att se den! 









Oh so true




Fredagsshopping

Okej. Det ekar tomt här. Jag förstår er. Jag har liksom glömt att kika in här för att skriva. Har haft sånna fina dagar och på kvällarna är jag sååå trött så trött. 
Idag, fredag. Det var fasiken tre veckor sen jag åkte hemifrån. Kan det stämma? 
Det blir en lugn kväll för mig idag i alla fall, för imorgon är det utgång på ingång! Och jag har shoppat idag. Spenderat, slösat massa pengar. Helt olikt mig, underbart! 

Titta så fint! 
Hoppas ni får en fin fredag, pussar och kramar! 



Härlig måndag

Hade en sån härlig dag igår! Bäje var ledig och det var soooool. Så vi fick oss en heldag på Bondi beach. Jonte kom också dit och solade med oss. Avslutade dagen med att köpa med sushi hem och åt i sängen, åh, sånna dagar man får energi av. 

Idag har vi också haft en stranddag och nu ska vi snart åka in till stan för att äta middag på Hard Rock och gå på bio! 

Pussar och kramar