Beach hair?


Asså mitt hår. Slitet beach-hår i all ära, men detta är på gränsen för mig. Ska nog ge mig själv en timma (eller två) hos frisören i födelsedagspresent! 







Sista dagen

Sista dagen i Australien, hur sjukt är det? Imorgon vid den här tiden sitter jag på ett plan som ska ta mig hem till Sverige - till er! Mellanlandar i Abu Dhabi och i Berlin, så det kommer bli ett långt dygn för mig. 

Låg på stranden idag i några timmar innan vi åt en sista frozen yogurt på vårt stammis ställe. Sen dess har jag packat, packat och packat. Och småfixat med färgning av ögonfransar och målning av naglar. Det känns alltid skönt att vara lite fräsch, så fräsch som man nu kan vara efter 30 timmar på flyg... Önska mig lycka till imorgon och tänk på mig när jag sitter själv på alla plan! Bäje har turen och flyga hem på samma plan som två svenska killar vi reste med, hur gött? Alltid skönt att ha någon att prata med när man får för mycket spring i benen! 

En massa pussar och kramar till er, snart får jag pussa och kramar er på riktigt!!! 








Du hade älskar det här

Jag har tänkt så mycket på dig. När jag suttit på varma stränder med sand emellan tårna och med en glass i handen, så har jag tänkt på dig. Du hade älskat det här. Du hade älskat att ligga på stranden och spana på folk, kanske prova på att surfa när du blev rastlös. Du hade livat upp alla hostelkök med ditt glada jag. Jag har tänkt så mycket på dig, ibland med tårar i ögonen, men oftast med ett stort leende på läpparna. Du hade älskat det här. Jag önskar att jag kunde få berätta om allt som hänt för dig, du hade blivit stolt över "Jules". Jag har burit med dig varje dag, i allt jag gjort. Och det kommer jag fortsätta att göra. 
Jag saknar dig Erik. 



Strandhäng

Och som ni kanske förstår efter det tidigare inlägget så hade vi en väldigt passiv söndag idag. Solen strålade så vi har passat på att ligga på stranden och gotta oss i några timmar. En himla tur att det är sommar till Sverige när vi kommer hem, man blir lite bortskämd med att ha sol så många timmar om dagen! 

Några nya fräknar har jag allt fått på näsan idag! 









Utgång i Bondi

Igårkväll var det en sista utgång på ingång och jag hade en lika bra kväll som jag alltid har med Bäje! Gick runt till lite olika ställen här i Bondi innan vi slutade på ett stort ställe där vi dansade i några timmar. 









Lycka i en biljett


Två snapchats som jag skickade igår efter jag fått biljetter till Håkan. Man kan riktigt se lyckan tindra i mina ögon! 





En glass om dagen

är bra för magen! 

Mitt ordspråk för mina sista dagar här i Sydney och Australien! Som ni förstår försöker jag njuta till fullo med glass och vara jäkligt passiv (helst på stranden). Jäkligt horisontellt helt enkelt! 
På onsdag är vi hemma igen, så konstigt! Men det känns okej och härligt ändå, har en himla massa roligt inplanerat för kommande helger! Bland annat HÅKAN HELLSTRÖM som min kära bror hjälpte mig att fixa biljetter till igår. Det kommer bli episkt! Mmm. Vaknade inatt och log, var för glad och taggad för att sova tyckte väll kroppen min. 

Nu har Bäje och jag precis varit ute och druckit en mojito, introducerade henne för denna goda drink! Skålade för en fin resa och för vår nya, fina vänskap. 


Puss till er! 



Sista i Surfers

Strandpromenaden i Surfers Paradise - från precis just nu. 

Om några timmar ska vi börja dra oss mot flygplatsen för att åka tillbaka till Sydney! Kommer spendera natten på flygplatsen - sparar några kronor. Det fanns ingen plats på hostelet vi vill bo på förrens på torsdag, så vi kan lika gärna vänta. 
Det verkar som att det kommer vara himla härligt väder i Sydney denna veckan, vilket passar oss perfekt. Några härliga sista dagar i solen på Bondi, någon shoppingdag och sen är det dags att packa för Sverige!

Idag är det bara en vecka kvar till vi är hemma, så ladda upp inför kramkalas! 








En man som heter Ove


Sån fin och mysig bok. Började läsa igår och har fastnat helt. Älskar när man gör det. Nu ska jag läsa mig till sömns, godnatt. 



Kvalitet, inte kvantitet

Har haft en lugn, mysdag idag! Gick in till stan och köpte glass, satte oss på en bänk vid stranden och läste bok, gjorde armband och lyssnade på fin musik. Tog en springtur på eftermiddagen och unnade mig ansiktsmask, mmm. Kvalitetsdag! 

Pussar och kramar 








Sleep

Det där med att sova, får inte mycket av den varan just nu. Som Louise sa, - Jag vet inte vad du går på?! 
De senaste veckorna har jag inte fått mycket sömn i kroppen alls. Vet inte vad det är. Är det lycka som håller mig vaken om nätterna? Vissa nätter kanske. Får liksom ingen ro riktigt just nu. Men har några lugna dagar framför mig här i Surfers, så kanske varvar ner lite och kan ta ikapp. Men annars går det ju bra ändå, sova kan man göra när man är gammal. 

Men ja, klockan är snart 02.00 och det finns inte så mycket att underhålla sig med. Så känner någon John Blund så kan ni väll skicka hit honom en snabbis? 



Superb




14,000 ft

JAG HOPPADE FALLSKÄRM IGÅR FÖRSTÅR NI HUR UNDERBART COOLT HÄRLIGT LÄSKIGT DET VAR? 

Det var så underbart. En sån rush, adrenalin. Helt otroligt. Log hela vägen upp i planet. Skrattade hela vägen ner. Helt jävla otroligt. 



Jag känner det

Jag känner mig så inspirerad och det är så underbart! Har träffat så härliga människor här och har även turen att resa med en väldigt inspirerande människa. Vill bara skapa och skriva och fota och gärna göra allt på samma gång. Mmm. Och har handlat en massa fina saker. Så laddad för livet. Detta är mitt golden year, som Hannah och Amanda säger. 
Jag känner det. 




Spontanmiddag

Igår när vi (läs Bäje) skulle laga middag så hittade vi inte vår påse. Vår påse, fylld med grönsaker, lax och annat mumsigt var försvunnen. 
Vi bestämde oss för att gå ut och unna oss mat (efter en lång och dyr shoppingdag på stan). Vi hamnade på en liten restaurang med livemusik. Men innan vi hann sätta oss ner så kom det fram en äldre herre och frågade om inte vi skulle vilja sitta vid hans bord istället. Han åt nämligen middag med två yngre killar och en tjej och tyckte det skulle vara trevligt för tjejen att få lite kvinnligt sällskap. Och vi är ju inte dem som är dem, så vi hängde på bort till bordet. Blev bjudna på vin och satt och pratade med dem i några timmar - så himla trevligt. Det skulle liksom inte hända i Sverige? Att någon kommer och frågar om vi skulle vilja äta middag med dem. Mycket trevligt. Vi har nu en stående inbjudan till herrns hus i New Zealand!

(Kan lugna er med att vi imorse hittade påsen och åt en riktigt god middag idag på det.)

Surfers paradise

Idag vaknade Bäje och jag upp, packade våra väskor, gick ner till närmaste resebyrå och bokade en buss hit till Surfers Paradise. Har även ordnat flyg ner till Sydney härifrån. Skönt att ha det ordnat till nästa vecka! 
Surfers verkar vara en jäkligt skön stad med en massa höghus, men också en med en jättefin strand. 








Brisbane

Nu har jag inte skrivit på superlänge. Men jag orkar faktiskt inte gå igenom allt jag har haft för mig. Ni får kolla på mina bilder på Facebook och gissa er fram. Kanske att jag delar med mig av en historia eller två när jag kommit hem! 

Igår kom vi i alla fall fram till Brisbane, så idag tog jag och en kompis en lång promenad runt i stan och kikade. Åkte färja, gick på museum och mumsade glass! 

Bäje och jag stannar några dagar här inann vi åker tillbaka till Sydney för att åka hem - hur sjukt? 







Byron Bay

(Detta skulle åkt upp häromdagen, har bara haft för kul så har faktiskt glömt bort er. Sorry.)

Har haft ett par superhärliga dagar här i Byron Bay, därav radiotystnaden här. Hängt med ett par svenskar som vi träffade i Noosa, festat och solat och badat. Perfekt! 

Pussar och kramar 


Village bicycle

Igår var vi och åt på ett så himla mysigt ställe. Letade ju som sagt upp Bäjes chefs kompis nyöppnade restaurang och åt middag. Valde vegetarisk tacos med halloumi och en massa mumsigt i. Det ska jag försöka mig på när jag kommer hem! 





Sol och knott!

Har haft en solig dag på stranden idag! Hittade en egen liten vik som vi hängt vid hela dagen. Har fått sjukt mycket knottbett dock! Ser ut som en prickickorv... Så det blir jeans och långärmad för mig ikväll! 
Vi ska promenera till en restaurang vars ägare är kompis med Bäjes chef, ska bli skoj! 
Ja, jag frös lite när jag tog bilden...







Dagar i Noosa

Okej. Vi kom ju som sagt till Noosa i onsdags eftermiddag, möttes av ett himla mysigt hostel som vi fortfarande bor på. Under torsdagen hängde vi på stranden och promenerade runt i den här mysiga lilla staden. På kvällen när vi satt i sällskapsrummet på hostelet så kommer en av hostelets bartender som frågade om vi ville hjälpa till och servera lite dricka på en välgörenhetsgrej på stadens golfklubb på fredagen - självklart sa vi JA! Alltid roligt att hitta på något nytt och oplanerade som vi är så hade vi inte mycket planerat för  fredagen ändå. 
Så klockan 11 kom det en man från klubben och hämtade upp oss och körde oss till golfbanan. När vi fått varsin snygg Corona tröja + keps blev vi utkörda till det 17:e hålet, där vi skulle servera öl. Problemet var att när vi kom dit så fanns det ingen öl. Inget tält. Inget bord. Ingenting. Snälla som vi är satte vi oss där och väntade med budskapet om att snart kommer de med alla grejor till oss. Toppen. Två timmar senare kände vi att, nej, det är lite pinsamt att sitta här och förklara gång på gång för alla som kommer att vi ska servera öl, men vi har inte fått någon öl att servera än. Men precis när vi började promenera tillbaka så kom vår efterlängtade öl. 
Vi hade några roliga timmar där på golfbanan, fick prova att slå (vad heter det? Svinga?) några gånger. Upptäckte att golf inte riktigt är min grej. 

På kvällen hade vi taco-fredag enligt den svenska traditionen med två killar från vårt hostel. Spenderade sen några timmar på stranden med att spela beer pong, himla mysig kväll! 

Igår var det en ganska seg dag, la oss några timmar på stranden, somnade nästan i sällskapsrummet innan vi, klockan 8, fick nog på vår seghet. Bytte om från våra slappekläder och drog på en spontan pubrunda. Slutade på surf klubben där vi träffade på de som hade arrangerat golfen dagen innan. Och som tack för vårt hårda slit så fick vi några nästan för söta och goda drinkar... Louise och jag dansade loss till ABBA och Aha innan vi avslutade dagen med en macka på 7 eleven. Spontant är alltid bäst! 

Pussar och kramar! 







Live bloggning

Jag vet att jag har glömt bort er. Förlåt. Lovar att ni ska få ett dunderinlägg under dagen, förlåter ni mig??? 
Ni får en bild på min lyxfrulle!