Up with the birds


Härlig plats att öva med bandet på! 

När jag stod och tittade på dessa människor och ut över havet - till ljudet av Coldplay i hörlurarna - så kände jag mig nästan en gnutta religös. Och det var ju härligt. Det bara sköljde över mig allting, att jag är ju faktiskt i Australien. Det är ju ganska galet? Att jag är här helt plötsligt? Får ta tillvara på detta så bra jag bara kan, en massa kärlek till er där hemma. Saknar er lite idag! 

http://open.spotify.com/track/5lIFsEWj9IjNEALbHnPosE




Saturday night

Igår var vi ute i Sydney, jag, Jonathan och Louise. Vi hamnade på något lite ställe som vi passerade när vi skulle till en nattklubb, men vi fastnade där resten av kvällen. Fun fun fun. Three crazy sweede's! 

Hoppas ni hade en lika bra lördagskväll som jag hade! 
Pussar och kramar 







Långpromenad?

Skulle ta en kort promenad. Gick vilse. Kom hem två timmar senare. Trött. Hatar mitt obefintliga lokalsinne. Vad är det för gener jag har fått? 



Frozen yougurt!

Joanna!!! Det finns yougurtglass här. Som jag saknar dig när jag smaskar på detta. I sommar får vi äta en massa för att ta ikapp. 



Godmorgon!

Har man en fin roomie för tillfället eller? 



Yay or nay?

Vad tycker ni? 



Shopping



Här är den lilla shoppingen jag har åstadkommit hittills. Det vita linnet köpte jag i Perth och de andra två köpte jag idag här i Bondi, från Hollister! 

Bondi Junction

Har det så bra här i Sydney hos Bäje. Hon bor jättemysigt här i Bondi Junction, så jag har nära till både köpcenter, Bondi beach och Bronte beach. Har haft lite otur med vädret de senaste dagarna, det är ju "höst" här nu så det är lite regnigt. Ungefär som en svensk sommar, så jag känner mig som hemma! 

Bjuder på några bilder från Bäjes rum, det är lite stökigt nu med alla mina grejer också så ni får se lite smått! 


Hon har sååå fina grejer. Nästan så man vill sno med alla kläder hem. 

Pussar och kramar 










SYDNEY BABY!


Jag tar det från början. Jonte och jag hade bokat flyg till Sydney på söndag natt, 01.00 på måndag morgon då för att vara exakt. På söndagen vaknar jag vid 06.30 av att jag är magsjuk. Jag har då blivit matförgiftad från den jäkla kycklingmackan jag hade ätit kvällen innan från Subway. Kan ju tillägga att jag var tvungen att checka ut ur mitt rum på hostelet kl 10. Så under hela söndagen, i väntan på flyget, ligger jag magsjuk i hostelets olika korridorer. Jättekul dag hade jag verkligen. 
Sen gick flyget, mådde lite bättre men hade inte fått i mig någon mat på hela dagen. Flyget tog fyra timmar, men nu är vi ju i en annan tidszon igen, så vi fick lägga på tre timmar framåt på klockan. Vi landade i Sydney kl 08, men för oss var ju klockan 05 i Perthtid. Trötta kompisar var vi. Väldigt trötta. Sen tog vi tåget in till city, till Jonathans mosters kontor, lämnade av våra stora väskor och gick på en liten rundtur! Har fått se operahuset och lite annat turistigt!

Och nu, nu ligger jag hemma hos fina Louise, Bäje, i hennes mysiga lilla rum i Bondi Junction. Har fått sova en timma efter mina 30-35 timmar i vaket tillstånd. Sjukt ändå vad kroppen klarar, matförgiftning, ingen energi till kroppen, och den klarar ändå av att vara vaken och fungera så länge. 
Om en liten stund ska vi gå ut och äta middag, jag ska bjuda Bäje på något riktigt gott som tack för att hon tar så fint hand om mig! 

Pussar och kramar 








Parkhäng idag igen!

Tjabba tjena hallå! 
Har hängt i parken, idag igen, men denna gången med Jonathan som sällis. Vi köpte med lite frukt och tjötade där i några timmar. Lite molnigare idag (typ som det är året om i Sverige), så blev lite mindre solning. Men det tar vi ikapp i Sydney nästa vecka! 

Åh asså vi är så taggade. Spenderade halva dagen med att göra storslagna planer för både Sydney och sommaren hemma i Sverige! Can't wait ☀️


Hamnade på en marknad nu när vi kom in till centrum igen. En massa matstånd, uppträdanden och duktiga gatumusikanter! 

Pussar och kramar!









Torsdag


Ni får två bilder från idag. Blev sent igår, så har inte fått så mycket gjort idag. Men har faktiskt fått lite sol på nästan - och ryggen. Aj. Men jag försöker gå emot den svenska normen med att försöka bli pepparkaka på en vecka och kör en lite mjukare variant i alla fall! 

Just det! Jonte och jag har bokat flyg till Sydney, så på måndagsmorgon landar vi där! Ska bli himla roligt faktiskt. 

Hoppas allt är bra med er där hemma, imorgon har ni saknat mig i en hel vecka! 



Fibreboost

Sitter i lugn och ro i Kings Park och läser en bok, solar och äter en bar jag hade tagit med mig från hostelet. Helt plötsligt försvinner baren? Fort som tusan så var den helt försvunnen. Då har en jäkla fågel suttit och spanat in min lunch och gjort den till sin egen! Han bara attackerade min hand och tog den ifrån mig, hur sjukt? 
Så nu sitter jag här nu, hungrig, ensam och rädd för fåglarna som cirkulerar. Inte ok. Tur för fågeln att det var en nyttig bar med en massa fiberboost i. 



Lugnet före stormen

En dag i Perth

Åh har haft en sån fin dag, förutom mina hemska skavsår på fötterna efter flipflopsen. 
Träffade Jonte vid 12 så gick vi runt i stan en massa. Fixade simkort till mig, solade i en liten park och drack milkshake. Tacka gudarna för laktostabletter så att jag också kan njuta av sånt gott! 

Pussar och kramar kompisar! 











Jetlag

Jag är så trött. Det är helt fruktansvärt. Igår var jag igång hela dagen och var uppe sent. När jag sen försökte somna vid 23, gick det inte. Låg uppe i typ två timmar och sen vankade jag vid 06 igen. Prutt. Går runt som en zombie på dagarna. Men! - idag ska jag träffa Jonathan igen. Vi (eller jag) ska gå på en shoppingrunda och så ska han hjälpa mig fixa ett simkort till min mobil. 
Ska försöka ta bilder idag så ni får en skymt av Jonathan ni också! 
 
Pussar och kramar 
 
 
Ser er fram emot detta så mycket. 
 
 

Kings park

Idag åkte jag som sagt till Kings Park här i Perth. Lite som Slottsskogen i Göteborg, fast ja, större och med bättre utsikt.
Fick instruktioner av en trevlig (och en aning uttråkad tror jag) busschaufför som guidade mig hur jag kunde promenad dit. Och ja, det gick bra! Dock när jag kom fram till parken så ville jag gå till sidan med havsutsikten, självklart går jag en halvtimma åt andra hållet i parken... Men tillslut så kom jag fram och la mig i gräset och läste min bok. Så himla roligt att bara ligga och kolla på folk dessutom. Alla barn som springer omkring och de gamla pensionärerna som går med kartorna i högsta hugg!

 
 

Oh herre gud. Gick upp för en lååååååång trappa som kallas Jacobs Ladder (?) tror jag. Ett ställe där det är populärt att träna. Och där kom jag i jeansshorts, inte på något sätt förberedd på denna utmaningen! Men kanske tar mig dit någon annan dag i mer passande kläder och när solen inte står som högst.

Puss och kramar i mängder!

 


Dag tre

Jetlagen är helt okej, försöker gå upp på morgonen när det enda jag egentligen vill är att ligga kvar i sängen några timmar till. Mitt i natten hemma hos er då ju. 

Igår fick jag i alla fall träffat Jonathan och Rachel, sååå himla kul att ses. Och så konstigt att ses här? Tror varken jag eller Jonathan greppade att vi faktiskt inte är i Lerum och ses, utan i Australien. Rachel var gullig och körde oss till ett ställe som jag tror heter Fremantle, ligger vid en hamn, så där åt vi lite fish and chips och mös.

Idag ska jag försöka mig på åka till Kings park. Vi var där en snabbis med Jonathan och Rachel igår, och det var himla fin utsikt över hela Perth så tänkte ta med mig en bok och matsäck dit och sola i några timmar! Har lite svårt att träffa folk faktiskt, mitt hostel är ganska stort (men känns ganska tomt) och de flesta reser i grupper eller som par - så inte så många loners som jag! Men det tror jag ordnar upp sig, i annat fall lär det vara fler backpackers i Sydney när jag åker dit. 
Långt inlägg, men tänkte att några av er kanske är intresserade av det också! Pusspusspuss 
Här åt jag min subwaylunch igår
Och här åt vi fish and chips


(Och ja, jag ska ta med kameran idag så att ni får annat än mobilbilder!) 


Im here!

I made it! 
Efter ett långt dygn med flyg sitter jag nu på hostelet jag ska vi på de närmsta dagarna. Allt har fungerat väldigt bra. Fick tre säten för mig själv både första och andra flyget och under det sista satt jag brevid en jättemysig australiensisk kvinna! 
Hostelet jag bor på är väldigt stort och har vart nästintill tomt nu sen jag kom. Men hoppas på att det är lite mer folk här på kvällarna! 
Som jag skrev till Joanna, jag ska inte göra någon bedömningen första dagen när jag är trött och känner mig ensam. Imorgon kanske det är okej. 
Ett glas vin för att lugna nerverna i Amsterdam. 
Smygbild på KLs flygplats tror jag 

Pussar och kramar, nu ska jag äta godis och sooooova! 





Gate 16B

Hej vänner! 
Sitter nu på Landvetter och väntar på att gå på planet. Tänkte ta en sista tur på toaletten innan, man får ju passa på. Vet ju inte riktigt när man får gå på en svensk toalett nästa gång? 

Att säga hejdå till mamma är alltid lite bittert, men med lite sång i bilen och mammas hemmagjorda pannkakor i ryggsäcken så känns det väldigt bra ändå. Ser fram emot att komma fram. Eller nej, jag ser fram emot nästa vecka, när man landat lite och förhoppningsvis inte är så jetlagad längre. Ååh. Sol. Mmm. 
Häng gärna med här i alla fall, lovar att försöka uppdatera er så ofta jag kan! 

Pussokram 






Tjejkväll


Jag och Joanna blev bjudna på mysmiddag hemma hos Malin igår. Mumsig middag som avslutades med jordgubbar och meloner doppade i smält choklad. Vilket är typ det godaste i hela världen enligt mig! Så min mage var nästan för nöjd när jag åkte därifrån. 

#gladmedchokladmellantänderna







Fredagsfint


Måste ju tipsa om detta Matte Top Coat från H&M. Gör naglar direkt lite finare! 



Sol


Titta! Sol! Och ett jättelångt pekfinger. 



Lycka och misär

Vakande till denna låten ---> http://open.spotify.com/track/6NPVjNh8Jhru9xOmyQigds <--- kan ju försöka i alla fall. Dagens löptur gick skitdåligt verkligen. Men bättre ett försök än ingenting alls. 


Min kropp är helt off, jag är helt off. Jag kan vara supersprallig och jätteglad ena stunden för att 30 sekunder senare (utan överdrift) känna mig helt svart och genomskinlig. Men det är väll så sorg fungerar. Helt plötsligt sköljer det bara över en som en våg som man lyckats hålla sig borta ifrån. Man är på gränsen mellan den soliga stranden och det svarta havet hela tiden. 
Jag måste lära mig ta tillvara på båda sidorna bara. När jag känner mig glad, så måste jag le och skratta allt jag kan, för att samla ihop kraft. Och när jag känner mig helt tömd så måste jag låta mig vara det också. Orkar jag bara ligga i soffan så måste jag faktiskt göra det. Punkt slut. Samla kraft och slappna av. 



Terese sa det så himla fint om den här bilden hon tog ute i lördags, lycka och misär i samma bild. Håller ni inte med? Lite så jag känner mig, lycka och misär i samma kropp. 

☀️


It takes a strong heart to love but it takes a stronger heart to continue to love after it's been hurt



Why the hell not?

Hade en sådan fin kväll igår. Hamnade lite spontant på Yaki Da med Terese och Joanna. Så skönt att bara skratta en hel kväll och inte tänka på något hemskt. Avslutade kvällen med övernattning och nygjorda frallor på morgonen. 
Har fått lite ny energi, precis vad jag behövde. 
Tack för en fin kväll.