Underbart

Känslan som uppstår när man äntligen kommer fram till hostelet i Krabi efter en lång och svettig dag och möts av ett uppgraderat rum med två dubbelsängar. Två trötta med oerhört glada tjejer ska nu ge sig ut på Krabis gator för lite krubb!


Mot Krabi

Sista hotellfrukosten är uppäten och snart ska vi ta oss till båten för att börja vår resa ner mot Krabi! Vi håller tummarna för att det är lite bättre väder där och lite finare stränder.

Full moon party var sjukt roligt, vi har träningsvärk i hela kroppen så det säger väll det mesta!


Glada hälsningar

Nu ska vi snart träffa två svenska tjejer som Joanna lärde känna i Australien! Hoppas att ni har en bra måndag, puss o kram


En vanlig middag i Thailand

Från? - En matmarknad en kilometer från hotellet
Vad? - Vårrullar, friterade kycklingbitar, french fries och vatten på flaska
Hur? - I påsar
Var? - Serveras på trottoaren utanför en teknikaffär
Pris? - 110 baht, vilket motsvarar typ 24 kr. Alltså middag för 12 svenska kr var

Betyg? - 5 av 5 turister


Koh Phangan

Nu är vi framme på Ko Phangan efter en båtresa från helvetet. Nä inte riktigt, men tror hälften av resenärerna på båten va sjösjuka, så även vi.
En man jag pratade med började skratta när jag berättade att vi var från Sverige och mådde dåligt. -Svenskar kan ju inte bli sjösjuka! Han sa sen att i Sverige finns det 4 miljoner människor, men 8 miljoner båtar. Jag var för trevlig och för sjösjuk för att invända. #trevligtskratt

Nu bor vi i alla fall på ett riktigt lyxhotell i våra mått mätta! För 137 kr natten får vi finfrukost, två pooler och egen strand precis vid våra fötter. Personalen är hur söta som helst också, mötte oss med största fatet ananas och juice när vi kom! Personalen på senaste stället på Koh Tao hälsade inte ens när vi kom... Så här kan vi nog känna oss hemmastadda! Ikväll ska vi bara ta det lugnt och kolla runt lite i området.
Puss o kram på er där hemma!


Koh Tao

(Inlägg som skulle upp i tisdags)
Nu är vi framme på Koh Toa efter några soliga timmar på båt. Vi har checkat in på vårt hotell som ligger precis vid vattnet, så ska ta lite och äta innan vi får tillgång till vårt rum! Ikväll ska vi till den andra stranden här på ön och träffa upp en kanadensare som vi träffade på båten idag. Smell you later aligators!

Det GÅR verkligen inte att lägga upp bilder med detta internet, har försökt lägga upp detta inlägg med en bild sen i tisdags... Så förlåt!


Lyxar till det lite...

Nu, sådär elva på kvällen fick vi lite av ett sockersug. Great minds think alike!
Imorgon åker vi vidare till Ko Tao. Vi har hört från flera personer vi träffat att det är deras favoritställe i Thailand, så nu håller vi tummarna för att vi trivs lika bra och att vädret bättrar på sig lite!


Snart dags för middag!


Var är solen?

Lite otur med vädret har vi allt haft är på Ko Samui! Regn alla dagar vi vart här, en liten skur på dagen liksom. Trodde jag lämnade det vädret hemma?
Får kanske erkänna att det inte är fullt så jobbigt för mig som inte riktigt är van vid denna värme och sol, men snart vill jag faktiskt kunna få en hel stranddag!

När molnen tog över idag bestämde vi oss för att ta en fot/thai massage. Oerhört skönt, Joanna låg med gåshud hela timman!
Min massös verkade dock tycka jag var lite jobbig att massera. Hon frågade vad mitt stora myggbett jag har på benet var för nått, varför mina knän knakade och vad för ärr jag hade på ryggen. Det som toppade allt var dock när hon tvärt slutade massera min rygg, anledning?
Hon vågade inte massera min rygg för hon hittade inte mina skulderblad... Inte den andra massören heller. Så ja? Får se vad nästa massör säger, annars kanske detta är något man borde kolla upp? Hahahaha vi tar en drink på det istället!


Några bilder från i onsdags!


Kossa muuuu

Nu är vi ÄNTLIGEN framme på Ko Samui efter lite av en stressdag igår...
Vi checkade ut från vårt hotell vid Bangkok lite innan 12, då vår guide som vi hade haft på onsdagen erbjöd sig att köra oss till busshållplatsen vi skulle till och sen ta oss till MBK (som tydligen var nära). Det var med hans företag som vi bokat buss, båt och första natt på hotellet med nu till Ko Samui.
Efter två timmar av velande kom vi äntligen fram till "busshållplatsen". Som visade sig vara ett kontor till en resebyrå, därifrån skulle vi tydligen vara lite innan fem för att då få skjuts med en bil till den riktiga bussen!
Inga problem tänker vi och dödar lite tid på Kosam road. Och som de typiska svenskar vi är, är vi på deras kontor tjugo i fem. Tjugo i sex kommer bilen som vi ska åka med till vår buss mot Ko Samui... Men ack nej. Med denna bussen åker vi i kanske tjugo minuter, till ytterligare en uppsamlingsplats - där vi får vänta till halv sju då nästa bil kom!
Nu får jag tillägga att vår buss skulle gå klockan 19.00.

Ett par ganska irriterade tjejer satt i den bilen. Det är så frustrerande att inga kan prata engelska! Man blir bara skickade runt som en flock djur, haha.
Som tur va väntade bussen på oss när vi var framme vid 20.00. Nästa problem var när vi kom till Ko Samui och skulle ta taxi till vårt hotell, vår taxi chaufför släppte av oss på en gata med en massa hotell och sa att vårt låg där. Tror ni att det gjorde det? Nej. Vi fick väll promenera med våra tunga ryggsäckar i tjugo minuter innan vi hittade rätt.

NU har vi i alla fall unnat oss att prova på fisk spa för fötterna, en massa små fiskar äter på ens fötter så de blir lena och fina! Oj va det kittlades! Många thailändare stod runt omkring och skrattade åt oss, tydligen har vi lite känsligare fötter än va dem har?

Nu blev det ett himla långt inlägg, guldstjärna till er som tog igenom hela! Nu ska vi powernapa en stund innan vi ska äta middag med Moa och Anna ikväll! Puss o kram

https://cdn1.cdnme.se/4053905/7-3/pic_511e1742e087c3382bf4b1ee.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4053905/7-3/pic_511e1742e087c3382bf4b1ee.jpg" class="image">


Dumbo och jag

Turisterna nummer ett har vi varit idag! Kamerorna runt halsen och solskyddsfaktor 50 på näsan. Nästan i alla fall. Vi har i alla fall hunnit med att rida elefant som va sjukt roligt. Vi fick till och med hoppa ner från "sätet" som vi satt i och rida direkt på elefanten, superkul!
Sen var vi även på floating market, där vi köpte lite smycken, så vi har fått öva på att pruta lite idag. Tre stycken tempel hann vi med också, med bland annat sleeping buddha och golden buddha. Men det får jag visa bilder på lite senare!

Imorgon blir det att vi tar en nattbuss och sen färja till ko samui där vi ska träffa Moa och Anna, är så taggad på lite strand och sol ljust nu. Hela Bangkok har som ett stort rökmoln över sig känns det som..

Men nu ska vi äta upp lite Marabou som tyvääärr måste vara uppäten innan vi åker varm buss imorgon, to bad for us!


Dumbo och jag

Turisterna nummer ett har vi varit idag! Kamerorna runt halsen och solskyddsfaktor 50 på näsan. Nästan i alla fall. Vi har i alla fall hunnit med att rida elefant som va sjukt roligt. Vi fick till och med hoppa ner från "sätet" som vi satt i och rida direkt på elefanten, superkul!
Sen var vi även på floating market, där vi köpte lite smycken, så vi har fått öva på att pruta lite idag. Tre stycken tempel hann vi med också, med bland annat sleeping buddha och golden buddha. Men det får jag visa bilder på lite senare!

Imorgon blir det att vi tar en nattbuss och sen färja till ko samui där vi ska träffa Moa och Anna, är så taggad på lite strand och sol ljust nu. Hela Bangkok har som ett stort rökmoln över sig känns det som..

Men nu ska vi äta upp lite Marabou som tyvääärr måste vara uppäten innan vi åker varm buss imorgon, to bad for us!


Kramkalas

Joanna är hääääär!! Runt halv tio imorse fick jag äntligen slänga armarna om henne igen! Sen dess har vi hunnit prata ikapp, äta en hel del godis, boka dagsutflykt till imorgon och shoppa på det stora shoppingmallet MBK! Kan försöka ta kort på det vi shoppade imorgon, men två linnen och en långkjol blev det i alla fall.

Långkjolen behövs nämligen enligt klädkoden imorgon då vi kommer att åka till floating market, rida elefant och besöka några olika tempel. En riktig turistdag helt enkelt!

På fredag är planen att åka till Ko Samui och efter några dagar vidare till Ko Tao och sen Ko Pha-ngan där det kommer vara full moon party! Kommer bli såååå skoj!

Ni får en bild på vilken låt som kag tror kommer spelas mest under vår trip


Body. Staph.

Och NU vaknar la jag. Helt klarvaken efter bara fyra timmars sömn? Klockan är över ett på natten här och sju på kvällen hos er, damn you body, why you doin this to me?


Helt utslagen

Ser man på mina ögon att jag har vart vaken lite för länge kanske? Ska försöka vara uppe någon timma till så att jag lyckas vända dygnet rätt så fort som möjligt!
Puss och kram från en ensam tjej i Bangkok! Tur att jag får träffas systra mi imorgonbitti!


One night in Bangkok

Framme!!
Ligger helt utslagen på hotellrummet efter över 27 timmar i vaket tillstånd.. Fick inte en blund på planen, sista fyra timmarna på långflyget var det turbulens, konstant. Usch och fy och blä. Men nu är jag framme i alla fall!

Ett bevis på att världen är liten- tog en kaffe med ett par från flyget när vi mellanlandade. Det visade sig att kvinnan jobbar med Wilmers pappa och mannen har jobbat med min mamma. Its a small World after all!

Nu ska jag bara ta det lite lugnt, samla lite krafter och ge mig ut på jakt efter lite mat!


Bamse och jag

Bamse och packningen börjar bli redo! Bara lite familjemiddag och pusskalas med Wilmer kvar innan det är dags. 

Ni kan förresten få ta del av min spellista på spotify som kommer förgylla denna resa - Worldwide 

 


Dagen har kommit

Åhherre. Aldrig haft såhär mycket fjärilar i magen tror jag. Ska snart gå upp och fixa det allra sista! Och försöka hitta något som kan stilla mina nerver lite... Något som har en idé?


Today is not the day, but tomorrow is

ImorgonImorgonImorgon! 
 
Allt från packningslistan är avbockat, skype-check med Joanna gjord, det är bara huvudet som ska hänga med på att det faktiskt är dags imorgon! Ena stunden är jag så grymt taggad och den andra en aaaaning nervös, haha. Men tre månader är faktiskt inte så långt tid, det ska jag allt klara mig ifrån mina favoriter här hemma!
Ser mest fram emot att få träffa Joanna igen. Tre månader från varandra är alldeles för lång tid. Ska ge henne världens bamsekramar (och en bamsepåse med godis). 
 
Snart kommer några tjejkompisar hit för att ge mig några hejdåkramar och ikväll står det pizza, semla och melodifestivalen på schemat! 
 

Tre dagar kvar!

Tre dagar kvar! Hur fort har inte den senaste tiden gått då? Gal1.
Idag ska jag i alla fall till Allum med mamma och ta en shoppingrunda på Apoteket! Och äta sushi, mums!


I'm gonna miss you


Fri som en fågel!

Sista arbetsdagen på tre månader avklarad! Känns riktigt skönt faktiskt. Blev kallad "världens goaste fröken". Anledning? Jag gjorde star wars lasersvärd (av papper, no worries). Jaja, strunt samma anledningen, glad är jag för det! Kommande dagar ska jag bara vara som en igel på Wilmer och försöka träffa så många vänner som möjligt!


Enveckakvar

Provpackade idag, får tänka lite till på vad jag ska ha med mig! Klurigt värre.. Får prata lite med Joanna och be henne om tips!


Skriver packningslista

Har ni några tips?